Onze missie: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland

Over Méér Muziek in de Klas Lokaal

Sinds 2017 werken wij met het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal aan duurzame verankering van muziekonderwijs in alle verschillende regio’s van Nederland. Dit doen we door alle regionale partijen die hiervoor nodig zijn aan elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Zo zijn in het hele land al verschillende gemeenten, provincies en regio's samengekomen om hun afspraken rondom structureel muziekonderwijs te bezegelen met een MuziekAkkoord. In dit akkoord zetten alle betrokken partijen hun handtekening onder de belofte die ze aan het kind doen: muziekonderwijs op de basisscholen in de regio (verder) verankeren en verduurzamen.


Een muzikale verjaardagstaart voor Koningin Máxima

De wens van onze erevoorzitter Koningin Máxima is structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caraïbisch gebied. In aanloop naar haar verjaardag op 17 mei 2021 riepen we heel Nederland op om zich extra in te zetten voor muziek en haar een muzikale verjaardagstaart cadeau te doen. Gedurende 50 dagen zetten we iedere dag een nieuw kaarsje op de taart. Elk kaarsje laat een muziekmoment op een andere plek van het land zien. Zo vierden we samen structureel muziekonderwijs in heel Nederland!


Wil jij méér muziek in de klas?

We gaan aan de slag met álle muzikale initiatieven die binnen zijn gekomen en hopen hiermee nog meer mensen te helpen om tot structureel muziekonderwijs te komen. Iedereen kan meedoen door zijn wens voor meer muziek in de klas met ons te delen. Wil jij dit ook? Laat je inspireren door alle muzikale voorbeelden op deze website en meld je aan voor meer informatie over muziek in jouw klas, de klas van jouw kind of de basisschool in jouw regio!